Huisartsen en praktijkondersteuners

MC Dorp

De huisarts is het eerste aanspreekpunt als u problemen ervaart met uw gezondheid. Uw huisarts kent u als patiënt en is dus vaak ook goed op de hoogte van de achtergrond van uw problemen. Een groot deel van de klachten kan uw huisarts vaak zelf behandelen. U kunt bij de huisarts terecht met gezondheidsproblemen, maar ook met psychische klachten. Voor specifiekere of ernstige klachten zal de huisarts u waarschijnlijk doorsturen naar een specialist.
De huisarts kan u ook doorsturen naar de praktijkondersteuner GGZ (Geestelijke GezondheidsZorg). De huisarts en de POH-GGZ werken nauw met elkaar samen als het gaat om patiënten met psychische klachten zoals somberheid, angst, stress en spanning, werkgerelateerde problematiek, et cetera. De POH-GGZ werkt in sommige gevallen ook samen met het Sociaal Team Houten.

In de gemeente Houten zijn vijf Eerstelijns Medische Centra (EMC's) gevestigd, waarvan vier in Houten en één in Schalkwijk. Hier wordt aan de inwoners van de gemeente geïntegreerde eerstelijnszorg geleverd. Dit is zorg waarbij verschillende specialisten nauw samenwerken om de beste zorg dicht bij huis te leveren.

Aanbod in de gemeente Houten
Medisch Centrum Dorp
Medisch Centrum Hofspoor
Medisch Centrum Leebrug
Medisch Centrum Molenzoom
Medisch Centrum Schalkwijk

 

Professionals die u kunnen helpen