Opvoeden & Opgroeien icoon

Opvoeden & Opgroeien

Opvoeden gaat meestal vanzelf. Maar soms weet je het even niet meer en heb je behoefte aan advies. Bijvoorbeeld over het gedrag van je kind, ruzies, de puberteit of grenzen stellen. Of je hebt als jongere een vraag over de omgang met leeftijdgenoten, het contact met docenten of je ouders, over somberheid, seksualiteit of over het gebruik van drugs of alcohol. Bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) werken mensen met verschillende deskundigheid om je vragen te beantwoorden.

Daarnaast werken we nauw samen met:

 

Nieuws & Activiteiten

Veel ouderen zitten inmiddels al weken binnen. Dit maakt velen van hen erg eenzaam. Het is fijn om zoveel mogelijk met anderen in contact te blijven en met behulp van de moderne techniek kan dat vaak ook prima. Bijvoorbeeld door te videobellen. Hierdoor kunt u niet alleen praten met uw familie en vrienden, maar hen ook zien.

Lees meer over In contact blijven op afstand

Langzaam maar zeker mogen we gaan uitkijken naar de lente.

Lees meer over Bijna lente

In de winter hebben we vaak, meer dan anders, trek in comfort food.

Lees meer over Tips voor winterse comfort foods

Wil jij eigenlijk gezonder leven dan je nu doet, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Begin dan gewoon met kleine stapjes. Dat zet misschien niet direct zoveel zoden aan de dijk als rigoureus stoppen met ongezond eten en fanatiek sporten maar het helpt zeker en is op die manier veel beter vol te houden.

Lees meer over Kleine stappen, grote resultaten

Februari is altijd een beetje zo'n treurige 'niks'-maand. Geen feestje, nog lang geen lente, veel kou. Nee, februari helpt je doorgaans niet om de meest zonnige kant van het leven te zien. Maar net als met veel dingen in het leven kun je er zelf wel iets aan doen.

Lees meer over Op zoek naar de zonnige kant

Vraag 1: Wat doe je aan? Vraag 2: Waar spreek je af.

Lees meer over Daten voor gevorderden

Hoewel je het misschien niet zou denken, zijn er in Nederland ontzettend veel mensen die dagelijks de strijd aangaan tegen een onzichtbare vijand: angst en/of depressie.

Lees meer over Een dagelijks gevecht tegen angst en depressie

Discussies over CO2 uitstoot, minder vlees eten, tekorten aan leerkrachten en zorgpersoneel, en de plastic soep; de media staat  bol van de berichten over het milieu en de zorgwekkende toekomst van onze planeet. Hier en daar staat een politicus of jonge activist op en doet rake uitspraken over onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om het tij te keren.

Lees meer over Nu werken aan later

Als jij  jezelf nu in 3 zinnen zou moeten omschrijven, wat zou je dan over jezelf vertellen? Dat je heel chaotisch bent of dat je heel veel van dieren houdt? Dat je twee kinderen hebt en graag groene kleren draagt? Wat zijn de belangrijkste kenmerken die bij jou passen.

Lees meer over Maak kennis met je zelfbeeld

Bijna iedereen heeft wel eens van iemand anders de opmerking gekregen "Je moet gewoon lekker jezelf zijn.

Lees meer over Je betere zelf zijn

Wat is jouw vroegste herinnering aan kerst? Helpen de kerstboom te versieren.

Lees meer over Tradities en goede herinneringen

Ieder jaar besluiten honderdduizenden mensen om het nieuwe jaar te beginnen met een gezonde levensstijl en om te stoppen met allerhande slechte gewoontes. Bijna even zovele mensen verzanden tussen half januari en maart weer in dezelfde oude gewoontes.

Lees meer over De zin en onzin van goede voornemens

Bij het woord ‘armoede’ krijgen veel mensen een beeld in hun hoofd van kapotte kleren en weinig eten. Sommige mensen vinden het zielig; anderen vinden dat het een kwestie is van ‘eigen schuld’. Armoede is echter complex en vaak onzichtbaar. Men schaamt zich ervoor en is bang voor de reacties als anderen het merken.

Lees meer over Armoede anno 2020

December; de maand van lichtjes in het donker, van familie en vrienden, lekker eten en goede voornemens.

Lees meer over Lichtjesfeest