Houten start met spreekuur voor vragen over relaties en scheiding

De gemeente Houten is op donderdag 1 februari gestart met een tweewekelijks inloopspreekuur voor inwoners met vragen over hun partnerrelatie of scheiding.

Heb je vragen over hoe je je relatie met je partner verbetert of versterkt? Of vragen over je samengestelde gezin of over een scheiding? Bijvoorbeeld hoe je de kinderen vertelt dat jullie gaan scheiden, over het maken van een ouderschapsplan, of over wonen, wettelijke zaken en geld. Voor al deze vragen kunnen inwoners terecht op het gratis relatie- en scheidingsspreekuur. Het spreekuur is er ook voor het vinden van de juiste ondersteuning of trainingen en cursussen rond relatie en scheiding.

Luisterend oor
De medewerkers van het spreekuur bieden een luisterend oor en kunnen helpen weer zicht te krijgen op wat er in de relatie speelt of nodig is. Ze geven deskundig advies en weten wat het aanbod is in de gemeente voor ondersteuning. Ook kunnen ze doorverwijzen, bijvoorbeeld naar een training die helpt om de partnerrelatie te verbeteren. Of naar een andere gescheiden ouder via ‘Ouders voor Elkaar’. Maar ook naar een mediator, advocaat of hulp voor de kinderen bij een scheiding.

Data en tijden spreekuur
Het spreekuur is vanaf 1 februari elke twee weken op donderdag van 9.30 tot 11.30 uur in het Huis van Houten, Onderdoor 160. Vooraf een afspraak maken is niet nodig, je kunt gewoon binnenlopen.

Waarom een relatie- en scheidingsspreekuur?
In de gemeente Houten besteden we aandacht aan relaties en scheiding om de situatie van partners en vooral ook kinderen te verbeteren. Een scheiding is voor ouders en kinderen vaak een heftige gebeurtenis. Als ouders ondersteuning krijgen om hun relatie te verbeteren, verbetert ook de situatie van het kind. Is een scheiding onvermijdelijk, dan kunnen de medewerkers van het spreekuur partners ondersteunen bij het goed uit elkaar te gaan.

Meer weten? Neem contact op met het Sociaal Team in Houten: 030 639 2250 of info@sociaalteamhouten.nl.

Voor wie? Wanneer Locatie

Volwassenen 23 mei 09:30 tot 11:30 uur het Huis van Houten, Onderdoor 160

Volwassenen  6 juni 09:30 tot 11:30uur het Huis van Houten, Onderdoor 160

Volwassenen  20 juni 09:30 tot 11:30uur het Huis van Houten, Onderdoor 160

Volwassenen  4 juli 09:30 tot 11:30uur het Huis van Houten, Onderdoor 160

Volwassenen  18 juli 09:30 tot 11:30uur het Huis van Houten, Onderdoor 160

 

Professionals die u kunnen helpen